JAK SZYBKO I SMACZNIE WYLECZYĆ KASZEL.
Wpisał: Andrzej Leszczyński   
04.11.2017.

JAK SZYBKO I SMACZNIE WYLECZYĆ KASZEL.


BĄDŹCIE ZDROWI!


Tłumaczył Andrzej Leszczyński 1.11.2017 r.


Ludzie od dawna korzystają z receptur na szybkie leczenie kaszlu za pomocą różnych, używanych do spożycia produktów. Każda recepta jest skuteczna. Leczcie się sami i leczcie swoich krewnych i bliskich. Co jest dla Was najwygodniejsze, z tego więc korzystajcie na zdrowie!



1. Gorące mleko.

2 warianty: pół na pół z alkaliczną wodą mineralną (np. "Borjomi")

- lub z miodem: 1 łyżeczka od herbaty na szklankę.


2. Figi.

Figi dobrze umyć, włożyć do ciepłego mleka: 1 średni owoc na 1,5 filiżanki. Gotować na małym ogniu przez 30 minut pod pokrywką. Naczynie należy owinąć ręcznikiem tak, aby figa zmiękła na parze. Wywar pić małymi łykami.


3. Cynamon.

Zażywać po 1 łyżce stołowej ciepłego miodu z ¼ łyżeczki od herbaty cynamonu 3-5 razy dziennie. Przechodzi nawet przewlekły kaszel, kanały nosowe są oczyszczane.


4. Anyż.

Co godzinę zażywać 30-50 ml wywaru z nasion anyżu (15-20 g na 1 litr wody), który jest doskonałym środkiem wykrztuśnym, rozcieńczającym flegmę i ułatwiającym jej usuwanie z organizmu.


5. Banany.

Przetrzeć dojrzałe banany przez sito, następnie utartą masę włożyć do rondla z gorącą wodą w proporcji: 2 banany na 1 filiżankę wody z cukrem. Ogrzać ponownie i wypić tę mieszaninę.


6. Kogel-Mogel.

Rozetrzeć żółtka jajek z cukrem – pudrem do białości. Mieszanka zwiększy objętość o 2-3 razy. Ten środek nazywany jest "kogel-mogel" i pomaga przy kaszlu, jeśli przyjmować go na czczo.


7. Cytryna i czosnek.

Rozdrobnić główkę czosnku, przepuścić przez maszynkę do mięsa 2 cytryny ze skórką, ale bez pestek, wszystko wymieszać z 1,5 szklanki cukru i dodać 0,5 litra piwa. Umieścić mieszaninę w gotującej się łaźni wodnej, trzymać pod przykryciem przez 30 minut. Następnie przecedzić i zażywać po 1 łyżce stołowej 3 razy dziennie na 30 minut przed jedzeniem.


8. Cebula z miodem.

Do 500 g obranej cebuli drobno posiekanej, dodać 400 g cukru i gotować na małym ogniu w 1 litrze wody przez 3 godziny. Następnie ostudzić, dodać 50 g miodu, wlać do butelki i zakorkować. Zażywać po 4-6 łyżek stołowych dziennie po jedzeniu.


9. Masło z żółtkiem.

Zażywać 1 razy dziennie po łyżce deserowej mieszaniny: 2 łyżeczki od herbaty świeżego masła śmietankowego, 2 surowe żółtka, 1 deserową łyżkę mąki lub skrobi (krochmalu) i 2 deserowe łyżki miodu; wszystko dobrze wymieszać i zażywać 4-5 razy dziennie przed posiłkiem.


10. Mleko z owsem lub jęczmieniem.

Owies lub jęczmień wsypać do rondla na 2/3 wysokości i napełnić mlekiem, nie napełniając do końca na dwa palce. Zamknąć pokrywką i wstawić do piekarnika niezbyt rozgrzanego. Dolewać mleko w miarę wygotowywania, aż owies się rozgotuje. Pić po 2-3 łyżki stołowe 3 razy dziennie.


11. Sok z borówek (brusznic).

W celu oddzielenia flegmy bardzo dobrze jest pić mieszaninę soku z borówek z małą ilością syropu cukrowego lub miodu. Zażywać mieszaninę kilka razy dziennie po 1 łyżce stołowej. Podczas leczenia tym środkiem bardzo dobrze jest pić zamiast przegotowanej wody lub herbaty wywar z owoców polnych truskawek.


12. Sok z marchwi z mlekiem.

Wymieszać świeżo wyciśnięty sok z marchwi z mlekiem w równych proporcjach. Zażywać jako ciepły po 50-100 ml 5-6 razy dziennie.


Źródło:

Будьте здоровы! Как быстро и вкусно вылечить кашель

http://3rm.info/publications/60555-budte-zdorovy-kak-bystro-i-vkusno-vylechit-kashel.html

1.11.2017 r.


Zmieniony ( 04.11.2017. )