Bukowy dym. Mięsny interes menadżerki Olgi Tokarczuk - zagorzałej wegetarianki
Wpisał: Olga Tokarczuk   
21.08.2020.

 

 

Bukowy dym. Mięsny interes menadżerki Olgi Tokarczuk - zagorzałej wegetarianki

18.08.2020, https://niezalezna.pl/346992-dorota-kania-ujawnia-miesny-interes-menadzerki-olgi-tokarczuk-zagorzalej-wegetarianki


Olga Tokarczuk chciałaby, aby prawa zwierząt wpisane były do konstytucji i jest wegetarianką. Tymczasem, jak ujawnia Dorota Kania, jej menadżerka i przyjaciółka Beata Kłosowska-Tyszka jest właścicielką... wędzarni mięsa i wędlin "Bukowy dym".

13 lipca 2020 r. w Nowej Rudzie Olga Tokarczuk oraz jej przyjaciółka, a zarazem menadżerka Beata Kłosowska-Tyszka otworzyły wegetariańską kawiarnię. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie to, że pod tym samym adresem figuruje wędzarnia mięsa i wędlin „Bukowy dym” należąca do Tyszki, a Olga Tokarczuk jest zagorzałą wegetarianką i chce, aby prawa zwierząt zostały wpisane do konstytucji - mówiła w programie "Koniec systemu" Dorota Kania.

Gościem drugiej części programu był publicysta Rafał Ziemkiewicz.

Mamy do czynienia przede wszystkim z wielką obłudą i cwaniactwem, bo w Nowej Rudzie na pewno dobry interes można zrobić na masarni, natomiast w wielkim świecie, na salonach europejskich, które są bardzo lewicowe dobry interes robi się na opowiadaniu o tym, że mięso to morderstwo, że hodowla niszczy klimat i że za 50 lat, cytując nasza droga noblistkę będziemy wstydzić się, że kiedykolwiek gatunek ludzki jadł mięso - zauważył Ziemkiewicz

Zmieniony ( 21.08.2020. )