Akceleracja: „Zielona” agresja na półkach Żabki. Będą batony z insektów i wegańskie lody z łubinu.

Akceleracja: „Zielona” agresja na półkach Żabki. Będą batony z owadów i wegańskie lody z łubinu.

https://www.dlahandlu.pl/detal-hurt/wiadomosci/innowacje-na-polkach-zabki-beda-batony-z-owadow-i-weganskie-lody,115073.html

Wegańskie lody i sery, przekąski z insektów oraz roślinny kefir – te produkty mogą wkrótce wejść do oferty Żabki.

Sieć Żabka ogłosiła zwycięzców programu Foodtech Lab. Do programu akceleracyjnego zgłosiło się ponad 140 startupów z 20 krajów i 4 kontynentów. Firma szukała rozwiązań, które w innowacyjny sposób podchodzą do tego jak się odżywiamy i wpływu, jaki ma to na planetę.

W skład jury weszli członkowie zarządu [—]

Jakie innowacje produktowe pojawią się w sklepach Żabka?

Kogo [nawet nie wiedza, że po polsku mówi się CO MD]. wybrano? To: SERio Roślinny ser – wegańskie sery z łubinu; BIO COOLS – kriogeniczne, wegańskie lody; New Granny – funkcjonalne napoje kawowe z wysoką zwartością białka, Small Giants – proteinowe, zdrowe przekąski z insektów oraz Fermentful – roślinny kefir .